Hotline
+905494949888

Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi

Ana Sayfa / Eğitimler / Eğitim Detay

Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi

Robotik Kodlama problem çözme ve öğrencilerin karar verme ve çözüm üretme yeteneklerini geliştirmek için kullanılan bir öğretim yöntemidir.

Satın Al

 Robotik Kodlama Eğitiminin Amacı Nedir?

Kodlama eğitimi, öncelikle çocuklar olmak üzere, bireylerin algoritmik düşünme, problem çözme, olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurabilme, bir problemin çözümünü çok yönlü düşünebilme, özgüvenli olma, yaratıcı olma gibi becerilerini arttırmak amacıyla kullanılan bir uygulamadır. Problem çözme ise öğrencilerin karar verme ve çözüm üretme yeteneklerini geliştirmek için kullanılan bir öğretim yöntemidir.

Robotik kodlama eğitimi, bilgisayar, yazılım, makine ve kontrol birimleriyle uzay bilimlerini de içine alan ortak bir çalışma alanını kapsar. Pek çok mühendislik disiplininin bir araya gelmesi ile birlikte ortaya çıkan bu alanda belirli koşullara göre kodların çalışabilmesi, mekanizmaların tasarlanması, kontrol işleminin yapılabilmesi ve elektronik donanımların gerekli mekanizmalara eklenmesi yer alır. Aynı zamanda dijital ortamdaki kontrollerin sağlanabilmesi de robotik kodlama eğitimi içerisinde yer almaktadır.

Bir robotun hareketlerini kontrol edebilmek veya yönlendirmek için yapılan kodlama çalışmalarına robotik kodlama adı verilir. Kodlanan nesne burada bir robottur. Soyut kavramların kolay hale getirilmesi, öğrenmek veya öğretmek için somutlaştırmaya ihtiyaç duyulması robotların eğitimde kullanılmasını sağlayabilmektedir. Kodladığınız şey dokunabildiğiniz, aldığı yolu ölçebileceğiniz ve pilini değiştirebileceğiniz komplike yapıya sahip somut bir nesnedir.

Robotik kodlama, dünyada hızlı bir şekilde gelişmekte olan robotik bilimi, robotik kodlama eğitimine duyulan ihtiyacı da artırmaktadır. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda günümüzde robotik bilimi genç yaşlardan itibaren kişilerin alabilecekleri eğitimler arasına girmiştir. Eğitim süreci, genç nesillerin kendilerini robotik bilimi ve kodlama alanında geliştirmesinin yanında aynı zamanda bilim ve teknoloji alanına da yönlendirebilecek etkiye sahiptir. Bu alanlarda yapılacak çalışmalardan daha fazla keyif alınması ve katılımcıların motivasyonu yüksek bir şekilde bu alanda çalışmaları eğitimin temel amaçları arasında yer almaktadır.

 

Robotik Kodlama Eğitici Eğitimini Aldıktan Sonra Nerelerde Çalışabilirsiniz?

Bilişim Teknolojileri ve Teknoloji Tasarım derslerinin daha aktif bir şekilde eğitmenliğini yapabilir.

Eğitim sonunda Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açabilir,

Özel okul anaokulu ve kreşler ile eğitim faaliyetleri sunan özel kurumlarda eğitmen olarak görev alabilirsiniz

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ilkokul ve ortaokulların ilgili alanlarında ders dışı eğitim verebilirsiniz.

Dilerseniz robotik kodlama ve yazılım eğitmenliği atölyenizi de açabilirsiniz.

Kendinize ait robotik kodlama ve yazılım eğitmenliği kursu da açabilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak belediyeler tarafından açılan sosyal etkinlik merkezlerinde robotik kodlama ve yazılım eğitmenliği öğreticisi olarak görev alabilirsiniz.

Robotik Kodlama Eğitimine Kimler katılabilir?
 

Okul öncesi öğretmenleri, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri bu eğitimden yararlanabilirler. Etüt merkezleri, satranç merkezleri ve zekâ oyunlarına ek olarak kodlama ile robotik üzerine çalışmak isteyenler de robotik kodlama eğitimi alabilirler. Çocukların tablet, cep telefonu ve bilgisayar ile geçirdikleri vaktin daha değerli olmasını isteyen ebeveynler de kendileri veya çocukları için bu eğitimi alabilirler. Fen Bilimleri, Matematik, Bilgisayar Öğretim Teknolojileri branşlarında ortaokul ve lise öğretmenleri ve bu alanlara ilgi duyan üniversite öğrencileri bu eğitime katılabilirler. Kayıt ve katılım için mezuniyet şartı bulunmamaktadır.

Robotik Kodlama Eğitimi

Canlı Chat Etkin
Satın Al

Sizi Aramamızı İster misiniz?

Başvuru formunu doldurun eğitimler ile ilgili bilgi vermek için kısa sürede size ulaşalım.